luni, 2 octombrie 2017

Desptre transportul public in Costa Rica, Pulmitan Liberia si Terminalele Internationle Tica Bus si Transnica, partea 2.


Astazi va povestesc despre terminalele internationale Tica Bus si Transnica. Nu pot sa va spun daca ofera cele mai bune servicii in domeniul transporturilor, dar sunt cele mai cautate. Eu am calatorit o singura data cu TransNica si a fost relativ ok, toti soferii au insa o problema majora sa tina AC pornit si sa fie foarte rece in autocar. Chiar daca le atragi atentia nu vor face ca tine, decat poate cateva minute, dupa care temperatura este la fel. De sa incepem, drumul la hostel catre Tica Bus conform Google Map sunt 2,4 km, dar dupa alte calcule sunt decat 850 de metri, iar ultimele calcule sunt cele mai recente si actuale. Le-a facut Alin unul din clientii si prietenii mei din Romania care a fost clientul hostelului nostru saptamana trecuta si cu ajutorul unui telefon performant si o alta aplicatie a ajuns la 850 de metri.  Deci 10 minute maxim de mers pe jos, mai mult faci daca iei taxiul deoarece este sens unic si te vei invarti in cerc iar daca este si dupa amiaza va fi aglomeratie, plin de masini si vei plati cat nu face. Deci nu mai deschiu din nou drumul de la hostel in bulevardul principal doarece am facut-o in articolul anterior.  Din Paseo Colon (bulevardul principal) este bine de stiut ca strazile care sunt in dreapta sunt strazi cu numere pare(2,4,6,8,10) cele din partea stanga sunt impare(1,3,5,7,9) si se numesc Avenida, sunt strazile principale, cele secundare sunt calle.

Deci  din bulevardul central  traversati strada si continuati pe Calle 32,  este in continuarea strazi pe care a-ti venit de la hostel. Calle 32 este strada intre KFC(stanga) si mazinul Somos Becorp Center(dreapta), mergeti drept, dupa prima suta de metri ajungeti pe Avenida 1, aceasta are in colt un restaurant ce se numeste  Parilla Columbiana iar pe cealalta parte agentia de voiaj.Planetarium. Continuati inca 100 de metri(sau un bloc, cum se spune pe aici la echivalentul a o suta de metri)  treceti de restaurantul Machu



Picchu(dreapta)pana ajungeti la avenida 3. Aceasta are in colt doua magazine de motociclete. Nu cautati sa gasiti placuta unde scrie Avenida 3, deoarece este ascunsa bine de abia am gasit-o, asa ca urmati reperele date de mine, aceasta este strada pe care trebuie sa cotiti la dreapta si sa mergeti aproximativ 400-500 de metri. Va voi enumera cateva repere pe care le veti intalni pe drum atat pe partea dreapta cat si partea standa a Avenidei 3, pana ajungeti la Terminalul Tica Bus, ca de exemplu: Valverde Racing, Red Line,  Pesca Submarina, Genetak, o casa funerara. De la aceste terminal se poate pleca catre: El Salvador, Nicaragua, Panama, Honduras, Guatemala si Tapachula(Mexic).









Avenida 3








Trminalul TicaBus



Interior Tica Bus 



Continuarea drumului de la Tica Bus catre calle 24, pentru a ajunge la TransNica

Au site: www.ticabus.com pe care il puteti accesa pentru mai multe detalii. Se pot cumpara bilete on line. Va atasez foto si sper sa va descurcati dupa descriere.

Cat priveste Trans Nica (Calle 20) se urmeaza acelas drum pana la Tica Bus si se continua pe avenida 3 pana la intersectia cu calle 24 dupa care faceti la stanga si mergeti pe calle 24, trecand prin fata magazinului El Rey.  Dupa ce depasiti magazinul continuati pana la prima intersectie unde faceti dreapta si mergeti 100 de metri. Pe partea dreapta veti vedea o cladire portocalie Hotel Pecos Bill si langa o cladire albastru cu galben, pe care scrie, TransNica. De la Tica Bus maxim 7 minute de mers pe jos.
Continuare drum, prima strada la stanga, Calle 24






Repere calle 24


Magazinul El Rey



Pe aceasta strada o luati la dreapta





Hotelul si cladirea galben-albasta TransNica






Interior TransNica






Au site: www.transnica.com, pentru mai multe detalii il puteti accesa. Cat priveste terminalul Pulmitan Liberia, cu un taxi de la hostel am facut  4 minute, de mers pe jos maxim 15 minute. Terminalul este localizat in aceeasi directie cu TransNica, se urmeaza acelas traseu se trece de magazinul El Rey, pentru TransNica am mers pe prima strada la dreapta, pentru Pulmitan de Liberia, continuam sa mergem drept pe Calle 24, de la intersectie inca 50 de metri. Se vede o cladire mare cu verde pe partea stanga.  Nu au site, decat un numar de telefon de  Costa Rica 2222-0610.  Am aflat ca prima cursa pleaca din San Jose catre Liberia la ora 6, costa 3900 de coloni si drumul dureaza 4 ore. Atentie NU SE PRIMESC bancnote de 50$ si 100$. Atasez foto pentru mai multe detalii.






Terminalul


Trminalul










0 comentarii:

Trimiteți un comentariu