luni, 2 octombrie 2017

Despre transportul public in Costa Rica, terminalele:Puntarenas, Tracopa, Misoc si Edificio Pacifico, partea a 3.

Pana acum tot ce am descris, toate terminalele au  fost din bulevardul Paseo Colon. Astazi mergem in partea cealalta a orasului deci catre avenida 8 si 10, catre terminalele Puntarenas, Tracopa, Musoc si edificio Pacifico(terminal de tren).

De la hostel, traversam si o luam in partea dreapta, ajungand pe Avenida 10 intersectie cu calle 32. Repere pe avenida 10, cladirea Municipalitatii Jose Figueres Ferer, Mercado Mayoreo(piata Mayoreo), restaurantul La Munny, trecand de statia de autobuz Cementerio Savana. Poti lua evident autobuzul trei statii este mai comod, costa 155 de coloni  si ajungi mai repede catre terminalul Puntarenas, intrebi soferul si iti va spune exact unde sa cobori.  Eu am mers pe jos pentru a fotografia si a lua cat mai multe detalii pentru voi. Deci trecem de piata si continuam drumul, trecem de Cementerio(cimitirul) Obrero si de

Cementerio central.care este patrimoniu cultural
Cimitirul central, patrimoniu cultural
si unde se organizeaza tururi de vizitare pentru turisti straini. Voi intreba mai multe detalii despre pret, ghid si orar.
Continuam, trecem de funeraria Vilallalta. traversam si continuam drumul lasand in urma intersectia, calle 20 cu avenida 10. Ca repere pe drum veti vedea: Pasion por las Almas(stanga), Instrumentos musicales Las Voz(stanga), la un moment dat pe partea stanga pe colt veti vedea magazinul  Lona &Vinil


atunci va trebui sa o luati pe prima strada in dreapta si sa mergeti 30 de metri unde veti vedea terminalul pe partea stanga, tot acolo este si statia de intoarcere a autobuzului Cementerio Sabana,  Parabus Calle 14

De la acest terminal sunt plecari catre: Puntarenas, San Ramon, Esparza.

De la acest terminal iesim in strada pricipala si va trebui sa mergem cu un taxi 10 minute pana la Terminalul Tracopa sau pe jos. Indicatar fi sa luati un taxi nu faceti mai mult de 10 minute, este sigur si nu va rataciti.  Daca optati sa mergeti pe jos, atunci mergeti aproximativ 1200 metri urmand strada normal nu dreapta nu stanga, vei vedea la un moment dat o cladire mare albastra este clínica Biblica, terminalul Tracopa(calle 5) este paralel cu clínica, pe strada din spatele clinici, veti vedea scris la coltul strazi un indicator cu Avenida 20 intersectata cu Calle 5,
Soda Ceci langa terminal
Terminalul Tracopa

 

Clinica Biblica in fata
se intra pe aceasta strada si poti vedea de departe modernele autocare roz.  Cum intri pe strada este Soda Ceci iar lipit de aceasta este terminalul Tracopa.  De la acest terminal sunt plecari catre: parcul national Manuel Antonio(4575 coloni), Uvita, Golfito (7435 coloni), Parrita, Quespos, Dominical, San Vito, Paso Canoas si David(Panama 11.970 coloni). Tracopa este o firma de transport colaborare Costa Rica cu Panama. NU SE ACCEPTA  bancnote de 100$ si carduri.

Au linkuri de prezentare, mai multe detalii aici: 
 http://tracopacr.com/en/index_en.aspxhttp://tracopacr.com/en/index_en.aspx
http://tracopacr.com/en/index_en.aspx

Daca vii cu aceste autocare si doresti sa ajungi la noi la hostel, drumul parcurs trebuie sa treaca pe langa aceasi clínica Biblica, dupa care faci dreapta si a doua strada la stanga vei vedea Parcul La Dolorosa,

Imagini din parcul La Dolorosain fata parcului este statia autobuzului galben-mov Cementerio Sabana, care costa 155 coloni si va trebui sa mergeti 5 statii, cand vedeti in partea dreapta hotel Grana de Oro, o cladire somptuoasa, la prima oprire coborati.
Grana de Oro

Sunteti pe Avenida 4 intersectata de Calle 32, traversati si mergeti 50 de metri pana la locatia noastra, distata pana la noi(hostel) este de 2 minute. Ca reper veti vedea pastelería Le Mirage, care se gaseste localizata pe colt atat pe Calle 32 cat si pe avenida 6, lipit  cu pastelería este hostelul, veti vedea bannerul.

Sa continuam cu terminalul edificio Pacifico, care este un terminal de tren, este de urmat acelas drum descris pentru Tracopa. EDificiul este inaintea terminalului Tracopa, este langa clinica Biblica, are un frumos parc in fata, Parc Canas si veti vedea scris Instituto Costaricense de Ferrocarilles.
Numerele de telefon mentionateOrarele de functionare


Pe fundal in fata se vede cladirea albastra, Clinica Biblica


Aici nu am inteles prea multe decat ca est un terminal de tren si ca se fac excursii. Am intrebat detalii dar mi-au dat doua numere de tlefon pe care le atasez. Dupa acea am vazut mai multe orare de functionare a unor trenuri si am intrebat. Raspunsul chiar m-a naucit si ar fi urmatorul, pentru trenurile din stanga fotografiei se pot achizitiona bilete din aceast local pentru prenurile afisate in partea dreapta se cumpara bilete de la alte statii. Asa ca m-au blocay, nu am mai intrebat nimic si am plecat. Lucrurile sunt destul de alambicate si sincer nu prea stie stanga de ce face dreapta. Oricum va voi atasa fotografii.

Trecem de Edificio Pacifico si facem pe prima strada la dreapta, mergem 100 de metri si vedem terminalul Musoc pe partea stanga a drumului. De la acest terminal sunt plecarile catre Cartago(aproximativ 24 de kilometri distanta de San Jose). In alt articol va voi povesti despre minunatul Cartago, loc de pelerinaj.

Terminalul Musoc

Cam acestea au fost terminalele despre care am discutat astazi.  Sper sa gasiti materialul interesant si va doresc o zi minunata dragi prieteni.


Nicoleta SandulacheHow do you consider:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu