miercuri, 27 septembrie 2017

Despre transportul public in Costa Rica, terminale, curse si mai multe detalii catre atractiile turistice partea 1.



Asa cum va povesteam  intr-un articol anterior in Costa Rica se circula maxim cu autobuze sau autocarele de diferite categorii catre atractiile turistice sau in strainatate. Tocmai ce am primit o intrebare de la o prietena, nu o pot numi viitoare clienta a hostelului  nostru, pentru mine sunteti prieteni mei din lumea larga,  care ma intreba despre terminale, curse si linku-ri  ajutatoare. Asa ca evident mi-am facut lectiile si m-am documentat la fata locului. Pentru astazi va voi povesti despre primele patru terminale.

Cele patru terminale sunt: Terminalul MEPE sau Atlantico Norte, calle 12
Terminalul  7-10, calle 8,
Terminalul Grecia si Sarchi, calle 18A
Terminalul Comtrasuli, Avenida 1, Calle 16 y 18, toate sunt in partea stanga a bulevardului principal Paseo Colon.. Pentru toate aceste terminale directia de mers este aceeasi.

Daca va aventurati sa mergeti pe jos va descriu ce drum aveti de parcurs. De la hostel se merge pe prima strada la stanga, Calle 32, aproximativ 300 de metri, treceti de iglesia Maria Auxilidora si de ambasada Spaniei(pe partea dreapta a drumului) si de McDonald(pe partea  stanga) si ati ajuns  in bulevardul principal Paseo Colon.  De acolo faceti dreapta si mergeti pe partea dreapta a drumului aproximtiv 600 de metri, pana ajungeti in coltul spitalului San Juan de Dios. Pe partea stanga a bulvardului, veti vedea urmatoarele repere inainte sa faceti la stanga: magazinul de pantofi si genti Nikky, Vape Caffe, Money Gram, Opticos, iar pe dreapta spitalul San Juan de Dios,  se traversaza unde este strada cu MUSMI pe colt. Calle 20, nu  va speriati daca nu vedeti nici o placuta cu numarul strazii nu exista peste tot. Traversati si intrati pe o strada care are in colt magazinul Musmi(Calle 20). Tot pe aceeasi strada ca puncte de reper veti mai gasi:  Sol Maya, Mayca, Cooperative, Terminalul Comtasuli ( la 125 metri pe partea drapta a strazii), Sectia de politie.

O sa descriu despre  fiecare in parte dupa cum urmeaza:

Terminalul Comtrasuli este la 125 de metri dupa ce ati intrat pe strada, Calle 20,  pe partea dreapta, cu plecari locale dar si catre Nicaragua. Nu am gasit nici un link si nici nu stiu daca se pot achizitiona bilete on-line.

Terminal Comtrasuli




Continuand sa mergem pe Calle 20, aproximativ 200-250 metri vom ajunge la terminalul de autocare catre Grecia, pe partea dreapta dupa o intersectie mare, intrebati unde este ca este un pic cam ascuns. Acolo intrebati si de directia Sarchi. Pretul unui bilet catre Grecia este de 1080 de coloni iar durata drumului este de 1 ora si 2o de minute. Nu xista site de rezrvare on line, decat numarul de telefon afisat.


Terminalul cu plecari catre
 Grecia

Orar de plecari / sosiri








Terminalul este vis-a -vis de aceasta cladire

Intersectia mentionata


Terminalul MEPE, sau Atlantico Norte, de la hostel la terminal este de parcurs un drum de maxim 5 minute cu taxiul sau  25-30 minute pe jos, 6 km. Continuati drumul descris anterior si de la terminalul pentru Grecia  parcurgeti 300 de metri, pana ajungeti sa vedeti pe partea stanga a drumului un magazin chinezesc Ying Ying. Perpendicular cu magazinul se gaseste o strada, pe aceasta va trebui sa mergeti si voi aproximativ 200 de metri, pana ajungeti sa vedeti parcarea Coliseum, cum mergeti pe strada pe partea stanga. Depasiti parcarea si faceti stanga pe prima strada pe care veti vedea  Centro Comercial  Sato, vis-a -vis este terminalul Mepe sau Atlantico Norte.  Aici sunt plecarile catre: Porto Viejjo, Cahuita, Bribri, Manzanillo, Sixaola, Valle la  Estrella,   am atasat fotografii cu destinatiile, orarul, telefonul locatiei  si evident  preturile. Drumul este un pic cam intortocheat, zona nu este cea mai buna, atasez mai mult foto, sper sa intelegeti.  Am gasit un site al unui turist pe care l-am atasat, detaliile date de mine sunt de ultima ora, atat ca pret si orar, dar am atasat si acest link sa aflati pareri si detalii si ale altei persoane,  https://www.puertoviejosatellite.com/bus-to-puerto-viejo.php


Calle 20, strada perpendiculara cu cladirea spitalului pe care trebuie sa mergeti






Magazinul Chinezesc


Terminalul MEPE sau Atlantico Norte















Orar de plecari/sosiri



Am telefonat de mai multe ori sa aflu daca exista vreun site de rezervare a biletelor on-line dar nu a raspuns nimeni.

Pentru terminalul 7-10, mergeti pe acelas traseu, numai ca treceti de parcarea Coliseum si continuati drumul drept pana veti observa termialul 7-10 scris mare cu cifre de culorea portocalie.  Nu este o zona ca sa spun frumos, minunata,  nu ai impresia de siguranta. Este bine sa fiti precaut, nu aparat de fotografiat sau camere de gat, exclus. Va pot descrie si a doua varianta a drumului un pic mai lunga, dar atat in prima varianta cat si in a doua va trebui sa treceti prin locuri nu tocmai atragatoare, cu multe persoane cu aparenta indoielnica. Consumatori de anumite produse si doamne de o anumita categorie. Exclus a te aventura noaptea singur. Sper ca m-am facut clar inteleasa. Terminalul 7-10, este cel mai nou si cel mai modern, este foarte ok in interior. Ceva care contrasteaza clar cu zona aleasa. Cred ca pretul de achizitionare al terenului a fost foarte ieftin daca au construit acest terminal in aceasta zona. Deci se poate ajunge la terminal si pe un drum un pic ocolitor, se trece de spitalul San Juan de Dios si continuam sa mergem drept. La un moment dat vom observa ca masinile NU pot merge drept  deorece este deschis doar traficului pietonal si inchis traficului rutier. Masinile urmeaza sa faca la dreapta si sa treaca prin fata  catedralei La Merced. Sunt  6,6 km de la hostel depinde cum mergeti dumneavoastra  puteti parcurge distanta in 25-40 minute, mergand lejer sau cu taxiul 5-7 minute.
Catedrala La Merced este pe partea dreapta cum se merge in oras,  depasiti catedrala si  va trebui sa traversati si sa mergeti pe strada perpendiculara cu catedrala .
Catedrala La Merced






Strada  pe care trebuie sa mergeti de la catedrala la terminal 

El Tostador





Se zareste terminalul in spate in partea dreapta





In interior



Orar plecari / sosiri



















Mergeti pe strada care are urmatoarele repere cum intrati pe strada este un restaurant cu papusi mari pe stanga, pe dreapta sucursala Institutui national de Seguro social sucursala La Merced, El Tostador, Zermat,  si multe angrouri de fructe si legume, continuati pe aceea strada pana la capat unde veti vedea terminalul 7-10, este o cladire care contrasteaza cu restul constructiilor din zona. Cum vedeti terminalul va trebui sa mai mergeti 50 de metri deoarece intrarea este pe cealalta latura. De la acest terminal se pleaca catre:  Jaco, San Carlos(catre Arenal si La Fortuna), Montverde, Nicoya, Tamarindo, Venecia.

Aici am gasit link si vi l-am atasat, pentru mai multe detalii.


Deoarece sunt multe fotografii atasate, acest articol va avea partea a doua, Terminalul Tica Bus si Nica Bus si partea a treia: Terminalul Puntares, Terminalul Tracopa,  Terminalul Musoc si Institutul de cai ferate de unde pleaca anumit trenuri in diferite directii. S-ar putea sa mai fie si partea a patra, Terminalul Liberia.

Am probleme la calculator cu litera e, daca veti gasi omisiuni ale acestei litere sa stiti din ce cauza.
Sper sa gasiti utile informatiile si sa va puteti face planuri dupa ce cititi toate articolele scrise de noi atat pe blog cat si pe pagina Transilvania Hostel.

Nicoleta Sandulache.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu